‭+36 30 384 5534‬

iroda@viatisa.com

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

ViaTisa

„ViaTisa” elnevezéssel határon átnyúló, közös turisztikai projektet valósít meg az Europai Unió támogatásával a Fehérgyarmati székhellyel működő Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás és a KMTT-Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács.

A HUSKROUA/1901/3.1/0028 azonosító számú (acronym: Via Tisa), 2021. szeptember 1-én induló projekt, melyet a partnerek 2021.09.01.- 2023.08.31. között valósítanak meg azt célozza, hogy létrejöjjön egy új, hiánypótló, határáron átívelő turisztikai desztináció.

Közös történelmünk, turisztikai örökségünk megóvása és megőrzése szempontjából kiemelt jelentőségű projektet, a közös turisztikai desztináció létrehozását a KMKSZ is messzemenőkig támogatja.

A projekt keretében célzott fejlesztések a vidéki, kulturális és gasztroturizmus kategóriájába tartoznak. A fejlesztések hozzájárulnak a határon átnyúló turizmus versenyképességéhez, a régióba látogató turisták számának növekedéséhez.

A fő cél egy integrált, új határon átnyúló turisztikai desztináció létrehozása két szomszédos térség részvételével, hozzájárulva a helyi kultúra, történelmi örökség megőrzéséhez. A projekt legfontosabb célja egyrészt, hogy hozzájáruljon a turisztikai szakemberek alapvető készségeihez szükséges térben és időben korlátlan hozzáférhetőséghez, másrészt új turisztikai vonzerővel és desztinációval foglalkozó weboldal, közösségi média platformok létrehozása a nemzetközi láthatóság javítása valósul meg.

A projekt eredményeképpen megerősítjük a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács integrátor szerepét a turizmus szervezésben, és azonosítjuk a Felső-Tisza-vidék és Kárpátalja zászlóshajó termékeit.

Turisztikai infrastruktúrát fejlesztünk a Nagyari Birhói erdő melletti Turisztikai megfigyelőpont rekonstrukciójával.

Értéktárak bővítésével, elemzésével meghatározzuk a határon átnyúló turisztikai desztinációt és meghatározzuk a fejlesztési irányokat. A zászlóshajó termékek és attrakciók hálózatba szervezésével, a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás szakértelmére támaszkodva létrehozzuk a hiányzó tematikus útvonalakat és azonosítjuk a szükséges menedzsment eszközöket. Dedikált weboldalt, a desztináció közösségi oldalait és Android/iOS alkalmazásokat fejlesztünk, Turisztikai Információs Pontokat hozunk létre a határ mindkét oldalán.

A régióba látogató turisták profitálnak majd a projekt eredményéből. Innovatív eszközökkel (Weboldal, Alkalmazások, közösségi média) megfelelően értesülnek a turisztikai ajánlatokról, magasabb szintű szolgáltatást kapnak a turisztikai helyszíneken.